A venit primavara! Hai afara!
Scrie-ne pe Whatsapp
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

A venit primavara! Hai afara!

A venit primavara! Hai afara!

De ce este bine sa scoti cat mai des copilul la plimbare? Beneficiile miscarii si relaxarea la joaca. Socializarea cu alti copii 

 

Copiii din ziua de astazi petrec prea mult timp in interior. Intre calculatoare si tehnologie, multitudinea de activitati de interior au transformat timpul de joaca al copiilor nostri, acesta fiind cu mult diferit fata de cel de acum 10-15 ani. Datorita acestor motive si nu numai, copiii au nevoie de activitati in aer liber, de relaxare si joc, si ce loc mai potrivit pentru desfasurarea acestora decat parcurile pentru copii.
Parcurile sunt o parte importanta a comunitatilor noastre, iar daca aveti astfel de spatii in vecinatatea voastra sunteti norocosi. Intrucat vremea este din ce in ce mai frumoasa, parcurile reprezinta o alternativa ideala pentru recreerea copiilor, dar si o oportunitate de socializare cu ceilalti copii.
Terenurile de joaca si parcurile au fost intotdeauna un loc perfect pentru familiile cu copii, oferindu-le un mediul natural, oportunitati diverse de joaca, plimbare cu bicicleta, cu rolelele, si multe altele.
Pe langa beneficiile fizice evidente, exista atat de multe beneficii terapeutice minunate de care copiii pot beneficia atunci cand ies intr-un parc.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa mergeti cu cu copiii in parc:

1. Copiii adora sa se joace cu alti copii
Aceasta activitate reprezinta o oportunitate de dezvoltare a abilitatilor sociale: invata sa astepte la rand pentru a se da in leagan, invata sa colaboreze, sa imparta jucariile, etc.
Fiind in jurul altor copii, intr-un parc sau un spatiu de joaca in aer liber, este o modalitate foarte buna pentru copii sa exerseze aptitudinile sociale. Ei trebuie sa-si astepte randul pentru a folosi lucrurile comune, invatand o lectie valoroasa despre importanta impartitului. Fiind in jurul altor copii, de asemenea, ii ajuta sa invete sa se joace intr-un grup.

2. Copiii isi pot folosi muschii corpului pentru a dezvolta abilitati motorii, atunci cand: se catara, trag, imping, sar, alearga, etc.
Folosindu-si propriile lor corpuri, copiii pot lucra la echilibru, coordonarea ochi-mana-picior, rezistenta si stabilitate. Parcurile sunt locuri perfecte pentru a practica si dezvolta  aceste abilitati.

3. Un alt beneficiu adus copiilor de catre relaxarea in parcul de joaca, este invatarea diferitelor notiuni si expresii: mai repede, mai lent, in sus, in jos, sub, peste, inapoi, inainte si o serie de alte expresii si concepte. Ei isi pot exersa abilitatile de comunicare expresiva cu prietenii lor, prin negociere sau secvente de joc imaginativ.

4. Parcul este plin de experiente senzoriale, de la informatii vizuale (un loc de joaca, oameni, natura), mirosuri (flori, iarba, alimente) la sunete de procesat (tipete de copii). Exista, de asemenea, oportunitati pentru tactil: texturi naturale (de ex. scoarta de copac, iarba, nisip, murdarie, noroi, pietricele, apa) si o gama de echipamente de joaca proprioceptive la nivelul muschilor si articulatiilor (de ex perete de alpinism, tuneluri).

5. Sanatatea mintala: ca adulti, este greu sa facem un pas inapoi si sa ne dam seama cat de solicitant este sa fi copil. Temele de la scoala, cerintele parintilor si prietenii - uneori copiii sunt prea solicitati si stresati. O plimbare in parc este o modalitate foarte buna pentru un copil de a elibera o parte din aceasta energie si de a reduce nivelul de stres.

Cercetarile arata ca cei mai multi copii petrec mai putin timp in aer liber decat am petrecut noi ca si copii. Cunoscand beneficiile plimbarilor in parc si a timpului de joaca pentru copiii, va recomandam sa iesiti in parc de cel putin 3 ori pe saptamana,

Raspunde

Toate campurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Not Published)
Comentariu