Traditii si obiceiuri de Paste pe intelesul celor mici
Scrie-ne pe Whatsapp
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Traditii si obiceiuri de Paste pe intelesul celor mici

Traditii si obiceiuri de Paste pe intelesul celor mici

Traditii si obiceiuri de Paste pe intelesul celor mici

Pastele este sarbatoarea invierii lui Iisus Hristos din morti, dupa rastignirea care a avut loc in ceea ce noi numim acum Vinerea Mare. De obicei, Pastele este sarbatorit in prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara din 21 martie. Acesta poate fi deci, in orice Duminica dintre 22 martie si 25 aprilie. Este cea mai sacra dintre toate sarbatorile crestine.

Traditii si simboluri de Paste pentru copii
Avand ca simboluri ouale de Pasti, iepurasul sau dulciurile din belsug, este usor sa intelegem de ce Pastele este un moment interesant pentru copii! 

Ouale de Paste si vopsirea lor
Se spune ca ouale de Paste reprezinta iesirea lui Isus din mormant si invierea. Decorarea oualor pentru Pasti este o traditie care dateaza cel putin din secolul al XIII-lea.
Ouale sunt asociate cu Pastele deoarece ouale (impreuna cu laptele si carnea) au fost interzise in timpul Postului Mare. Orice oua ramase vor fi consumate in ziua precedenta Postului Mare.
Ouale sunt, de asemenea, asociate cu Pastele, deoarece sunt un simbol al fertilitatii si renasterii, conectandu-se cu primavara si cu sarbatoarea invierii.

Vopsitul oualor de Pastea inceput mai intai cu obiceiul de colorare a oualor rosii pentru a simboliza sangele varsat de Hristos in timpul rastignirii.
Desigur, vopsirea oualor este o amintire pretioasa a Pastilor pentru copii. Capturati aceste amintiri care vor ramane pentru totdeauna in memoria lor.

Oua de ciocolata
Primele oua de Paste din ciocolata au fost facute in Franta si Germania inca din secolul al XIX-lea. Cel mai mare ou de Paste de ciocolata facut vreodata, a avut o inaltime de 10,39 metri si a cantarit 7200 de kilograme, fiind mai inalt decat o girafa si mai greu decat un elefant!

Iepurasul de Paste
Iepurasul de Pasti a devenit un simbol proeminent al celei mai importante sarbatori a crestinismului. Originile exacte ale acestui mamifer mitic nu sunt clare, dar iepurii, cunoscuti a fi procreatori, sunt un simbol antic al fertilitatii si al vietii noi. Legenda spune ca iepurasul de Pasti aranjeaza, decoreaza si ascunde ouale. Acesta este motivul pentru care copiii se pot bucura de vanatoarea de oua de Pasti, ca parte a acestei sarbatori.
Anual se vand aproximativ 90 de milioane de iepurasi de ciocolata.

Vanatul oualor de Paste
Este o activitate distractiva pentru copiii de toate varstele. Obiectul acestei activitati de Pasti este de a gasi pur si simplu ouale ascunse; deci, ii va incanta la maxim pe cei mici. 
Ascundeti ouale de Paste in jurul casei, in curte sau la locul de joaca.

Autor articol

Adelina Serb

Etichete Paste 2019

Raspunde

Toate campurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Not Published)
Comentariu