Copiii petrec prea mult timp pe telefon si tableta!
Scrie-ne pe Whatsapp
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Copiii petrec prea mult timp pe telefon si tableta!

Copiii petrec prea mult timp pe telefon si tableta!

Importanta timpului petrecut alaturi de copii

 

Realizarile noastre ca mame sunt definite de repere importante: de la primii pasi, la ziua in care ii vedem cu ghiozdanul in spate, prima coronita si asa mai departe.
Aceste momente, impreuna cu timpul petrecut impreuna, reprezinta temelia relatiei parinte-copil si poarta o greutate mult mai mare decat cele pe care le consideram noi importante. 
In timp ce copiii nostri au nevoie de timp la locul de joaca singuri, fara interventia adultilor, cercetarile arata ca timpul petrecut cu parintii este, de asemenea, important. Copiii nostri au nevoie de toata atentia noastra.
In loc sa ne ingrijoram cat de multe minute trebuie sa petrecem cu copiii in fiecare zi, trebuie sa ne concentram pe transformarea acelor minute in momente memorabile.
Ca si parinti, avem o cantitate limitata de timp si de energie pe care o putem dedica copiilor nostri. Ceea ce trebuie sa constientizam insa, este ca ei isi doresc si au nevoie de acest timp. Ii face sa se simta speciali. 

Implicati-i pe copii in activitatile zilnice
Copiii, indiferent de varsta lor iubesc sa fie implicati in activitatile de zi cu zi ale familiei. Nu este intotdeauna convenabil pentru parinti, dar cu putin timp si rabdare, le veti oferi atentia de care au atata nevoie in ziua de azi. Permiteti-le sa spele vase, sa stearga praful si sa aspire. Va insemna mult pentru ei.

Jucati-va impreuna 
Jocurile de rol si de creatie sunt distractive si reprezinta o alternativa eficienta pentru jocurile pe tableta. Alegeti o activitate sau un joc din copilaria voastra. De-a v-ati ascunselea, prinsea pe culori, sotronul, tara, tara vrem ostas, etc. sau jocurile imaginative, va pot ajuta sa creati amintiri de-o viata pentru copilul vostru. 

In jocul de rol, lasati copilul sa dezvolte tema aleasa. Intrati in lumea lor. Puneti-i intrebari. Distrati-va impreuna si petreceti timp cu el.
De asemenea, cand este cazul, puteti folosi animale de plus sau papusi pentru a actiona in situatii care ii pot invata rezolvarea problemelor sau abilitati sociale.
Permiteti papusii sa demonstreze modul gresit de a face fata unei situatii. Apoi, impreuna cu aportul copilului, aratati-i cum trebuie sa procedeze corect in acea situatie.

Idei pentru timpul de joc
Jucati-va in aer liber. Mergeti la locul de joaca. Faceti placinte de noroi. Faceti o plimbare in jurul cartierului. Faceti o plimbare in natura.
Jocuri de actiune - Jocuri de carti – boardgames. Invatati-i cum sa castige si sa piarda. Laudati-i. Incurajati-i. Radeti cu ei.

Ascultati muzica impreuna. Cantati la un instrument. Exista multe instrumente muzicale de jucarie disponibile astazi; in felul acesta copilul isi poate gasi si o noua vocatie.

Cititi o carte impreuna. Puneti-i intrebari. Rugati-i sa schimbe povestea sau sa faca una noua.

Desenati impreuna. In acest sens, puteti inlocui jocurile de desenat care se gasesc pe tableta, cu blocul de desen si acuarele, creand o experienta mai palpitanta pentru copii.

Jucandu-va cu copilul vostru veti construi o legatura care va rezista pentru totdeauna, iar el se va simti iubit si apreciat.

Raspunde

Toate campurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Not Published)
Comentariu